3ήμερη Εκδρομή 2016ΤΡΙΗΜΕΡΗ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ   ΕΚΔΡΟΜΗ
ΣΤΟ   ΕΘΝΙΚΟ   ΠΑΡΚΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ   ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΚΑΙ  ΘΡΑΚΗΣ**  3 ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2 ΔΙΑΜΟΝΩΝ  **


**  ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ  07/04/2016 ** 

*          07.3O   Ξεκινάμε από το 5ο Γ/σιο Λαμίας
*      16.00  Φτάνουμε στους Τοξότες Ξάνθης, με δύο στάσεις καθ΄ οδόν. Μαζί μας θα έχουμε σάντουιτς  που θα αποτελούν το λιτό (ένεκα κίνησης ) μεσημεριανό μας. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας, στο  Filoxenia Hotel (***).
*      17.00  Με το λεωφορείο μας φθάνουμε στη Γαλάνη (2km).  Αμέσως μετά και λίγα μέτρα βορειότερα αρχίζουν τα  Στενά του Νέστου. Εκεί μας περιμένει οδηγός βουνού από την Riverland, και ακολουθούμε το Πέτρινο Μονοπάτι του Νέστου, ένα παρακλάδι του διεθνούς ορειβατικού μονοπατιού Ε6. Η  αίσθηση του χώρου είναι συγκλονιστική.  Ανοίγει η αυλαία ενός θεάτρου και φανερώνονται  δύο ορθοπλαγιές δεξιά και αριστερά και στη μέση ο Νέστος: ήρεμος, γαλήνιος, καφετής, στριφογυρίζει μερικές δεκάδες μέτρα ακριβώς κάτω από το λαξευμένο  βραχομονοπάτι.
*      20.30   Δείπνο
*                     Ελεύθερη ώρα


**  ΔΕΥΤΕΡΗ  ΗΜΕΡΑ  08/04/2016 **

*        08.OO      Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας.
*       09.00      Αναχώρηση για το Πόρτο Λάγος
*   10.00    Άφιξη στο Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας – Ισμαρίδας. Ενημέρωση για το υγροτοπικό οικοσύστημα στη θεματική αίθουσα του Κέντρου και προβολή video για τις λίμνες. Με ξεναγό – οδηγό του Κέντρου γίνεται επίσκεψη στον υγρότοπο  ( Λ/Θ Πόρτο Λάγους, Αλιευτικό Συνεταιρισμό, Άγ. Νικόλαο) με το λεωφορείο του Σχολείου και τηλεσκόπια από τον Φορέα Διαχείρισης, για παρατήρηση πουλιών και κατανόηση από τους μαθητές των αξιών των Υγροτόπων για τον άνθρωπο.
*     12.30    Άβδηρα. Εδώ γεννήθηκαν οι μεγάλοι φιλόσοφοι: Δημόκριτος, Πρωταγόρας, Λεύκιππος, Ανάξαρχος κλπ .  Άφιξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων όπου εκτίθενται αντικείμενα που βρέθηκαν στην πόλη και τα νεκροταφεία των αρχαίων Αβδήρων. Η έκθεση καλύπτει τη χρονική περίοδο από τον 7ο αι. π.Χ. μέχρι τον 13ο αι. μ.Χ.
*      14.30     Γεύμα
*                        Επιστροφή στους Τοξότες . Ελεύθερη ώρα - ξεκούραση
*     16.30    Επίσκεψη στη Ξάνθη. Ξενάγηση στη  Παλιά Πόλη της Ξάνθης με ξεναγό της Riverland. Η ξενάγηση θα διαρκέσει 1.5h. Θα ακολουθήσει ελεύθερη ώρα, και μετά δείπνο σε ταβέρνα της Παλιάς Πόλης.
*     23.30      Επιστροφή στους Τοξότες .


**  ΤΡΙΤΗ  ΗΜΕΡΑ  09/04/2016 **

*        08.OO    Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας.
*      09.00  Αναχώρηση για Καβάλα. Θα φθάσουμε μετά από 45min και θα περιηγηθούμε το Κέντρο της Πόλης. Παλιά πόλη, Ιμαρέτ, νεοκλασσικά αριστουργηματικά κτίρια, Ακρόπολη, Καμάρες, κτλ .
*     11.00    Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Μετά από 2 ώρες θα φτάσουμε στη νύφη του Θερμαϊκού. Λευκός Πύργος, Παραλιακή, Αγ. Σοφία, Αριστοτέλους. Λιτό φαγητό κατά βούληση.
*      15.00   Αναχώρηση για Λάρισα, όπου θα σταματήσουμε για λίγη ώρα.
*      21.00   Άφιξη στη Λαμία, στο 5ο Γυμνάσιο.

 


Στη τιμή περιλαμβάνονται :

  • Η τιμή του τουριστικού λεωφορείου, μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο με πλήρες πρωινό σε μπουφέ
  • Ο οδηγός βουνού από την Riverland, για το Πέτρινο Μονοπάτι του Νέστου
  • Την ενημέρωση - ξενάγηση του Κέντρου Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας – Ισμαρίδας
  • Την ξενάγηση στη Παλαιά Πόλη της Ξάνθης
  • Το δείπνο στις 7/4 στα στενά του Νέστου, το γεύμα στις 8/4 στο Πόρτο - Λάγος, το δείπνο στις 8/4 σε ταβέρνα της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, με ζωντανή μουσική. ( Όλα αυτά περιλαμβάνουν κύριο πιάτο με κρεατικό επιλογής, σαλάτα, αναψυκτικό )  
  
Ενδέχεται να γίνουν μικρές τροποποιήσεις στο παραπάνω πρόγραμμαΔεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...