Αλκυονίδες μέρες : βόλτα στον Σπερχειό


Δερμάρη  Χριστίνα

Χριστοπούλου  Μαρίνα                          ...........................................               31/1/2016
Αλκυονίδες μέρες ονομάζονται οι μέρες εκείνες του Ιανουαρίου, οι οποίες έχουν καλό καιρό και ηλιοφάνεια. Πρόκειται για αρχαία ελληνική ονομασία, που προέρχεται απ' τον Αριστοτέλη.

 
Οι Αλκυονίδες μέρες έχουν πάρει την ονομασία τους από το ψαροπούλι Αλκυόνα, που κλωσά τα αυγά του εκείνες τις ημέρες. Η Αλκυόνα, σύμφωνα με την παράδοση, είναι ένα πουλί που συμβολίζει τη γαλήνη, την προστασία και παύει τη θαλασσοταραχή. Αν και αποδημητικό πουλί, δε φεύγει, αλλά έρχεται το φθινόπωρο, ενώ φεύγει αρχές Μαρτίου. Γεννά τα αυγά του στις σχισμές των βράχων της θάλασσας. 


Στις 31 Ιανουαρίου ημέρα Κυριακή η περιβαλλοντική ομάδα του 5ου Γυμνασίου Λαμίας πραγματοποίησε τον πέμπτο της περίπατο. Συναντηθήκαμε στη Χώρα Λουτρών Υπάτης και από εκεί ξεκινήσαμε τον περίπατο. Ακολουθήσαμε το μονοπάτι και καθώς προχωρούσαμε είδαμε μια καλλιέργεια σαλιγκαριών. Μετά από μια ώρα περίπου φτάσαμε κοντά στον ποταμό Σπερχειό και περπατήσαμε στις όχθες του. Στο γυρισμό βρεθήκαμε σε ένα μονοπάτι με πολύ πράσινο και απίστευτα λουλούδια. Η αίσθηση του δάσους ήταν φανταστική. Οι μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι από το φυσικό τοπίο ενώ η διαδρομή ήταν σχετικά εύκολη. Είχαμε περπατήσει περίπου 8 χιλιόμετρα. Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...