Στο " Λόγγο " των Μεξιατών


Τσαμαδιά Μαρία

Χριστοπούλου Μαρίνα                       ..................................................             15/11/2015

Στις 15 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή, η περιβαλλοντική ομάδα του 5ου Γυμνασίου Λαμίας πραγματοποίησε τον πρώτο της περίπατο, για το σχολικό έτος 2015-2016, με την συνοδεία των υπεύθυνων καθηγητών του προγράμματος.

 Συναντηθήκαμε στο χωριό Λουτρά Υπάτης που βρίσκεται στους πρόποδες της Οίτης. Από εκεί περπατώντας μέσα από αγρούς φτάσαμε μέχρι τον ποταμό Σπερχειό. Συναντήσαμε κτήματα  με ροδιές, καρυδιές, περιπλανηθήκαμε στο Πλατανόδασος κοντά στο χωριό Μεξιάτες και στην συνέχεια επιστρέψαμε στα Λουτρά Υπάτης όπου έλαβε τέλος και ο περίπατος μας.

Μείναμε εντυπωσιασμένοι από τη χλωρίδα και την πανίδα που συναντήσαμε στη διαδρομή μας αυτή.Τα φυτά της περιοχής ήταν υπέροχα αυτή την εποχή του χρόνου, ειδικά εντός του πλατανοδάσους, όπου τα φύλλα είχαν πάρει πορτοκαλοκόκκινες αποχρώσεις και έκαναν μεγάλη αντίθεση με τον κισσό στον κορμό τους. Συναντήσαμε διάφορα είδη βρώσιμων μανιταριών και μούρων τα οποία φύονταν κοντά στο μονοπάτι.Δυστυχώς τα δείγματα της τοπικής πανίδας ήταν ελάχιστα, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις ανήκαν στους ανθρώπους της περιοχής. 

Οι μαθητές ήταν χαρούμενοι καθ όλη τη διάρκεια της εκδρομής, δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τις εμπειρίες τους και ανυπομονούν για την επόμενη τους διαδρομή λέγοντας: ¨Τώρα που πήραμε μια γεύση των περιπάτων θα δοκιμάσουμε διαδρομές μεγαλύτερης δυσκολίας και ελπίζουμε να περάσουμε τόσο καλά όσο και την πρώτη φορά¨


Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες του κ. Τσιούμα , που ήταν μαζί μας

 


4 σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...