Φρούτα, οι νόστιμοι ζουμεροί μας σύμμαχοι


Ηλίας   Υφ.                                 .....................................................................Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα λέει ένα ρητό. Κάτι τέτοιο ισχύει πρακτικά επειδή τα φρούτα έχουν μεγάλη θρεπτική αξία για τον άνθρωπο και εκτός αυτoύ παρουσιάζουν και αρκετά οφέλη για την υγεία μας.  

Πολλοί άνθρωποι κάθε μέρα καταναλώνουν φρούτα, επομένως τα φρούτα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι μίας ισορροπημένης διατροφής. Αυτό το καταλαβαίνουμε επειδή τα φρούτα συχνά βοηθάνε στην χώνεψη ενός καλού υγιεινού γεύματος. Επίσης, πολλοί γιατροί την σήμερον ημέρα συνιστούν σε ανθρώπους την καθημερινή κατανάλωση φρούτων λόγω των πολλών θρεπτικών συστατικών. Τα φρούτα εκτός από τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν στον άνθρωπο, μας παρέχουν επίσης εκείνα τα μέταλλα και τις βιταμίνες που βοηθούν τον οργανισμό να προστατευτεί από ασθένειες αλλά και να θεραπευτεί από αυτές. Επίσης όλα τα φρούτα έχουν αντιοξειδωτική δράση η οποία προστατεύει τους ανθρώπους από τις ασθένειες του καρκίνου και την καταστροφή των κυττάρων.


Εκτός των άλλων τα φρούτα έχουν πολλά οφέλη για το σώμα μας καθώς περιέχουν βιταμίνες όπως C, E, D, και συμπλέγματα B. Παράλληλα προστατεύουν από χρόνιες ασθένειες όπως η υπέρταση, η χοληστερόλη και ο διαβήτης. Σημαντικό είναι πως περιέχουν άφθονες φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος. Εκτός από τις βιολογικές τους δράσεις, τα φρούτα είναι ωφέλιμα και σε άλλους τομείς για τον άνθρωπο. Μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή ρυτίδων από το δέρμα, το αδυνάτισμα, την τριχόπτωση, την απώλεια μνήμης και άλλα παρεμφερή. Έτσι καταλαβαίνουμε ότι η λίστα των θετικών συνεπειών από τα φρούτα δεν έχει τέλος! Κατά την προσωπική μου άποψη για να δράσουν στον άριστο βαθμό τα φρούτα πρέπει να τρώγονται στον κατάλληλο χρόνο. Βάσει μελετών ο κατάλληλος χρόνος είναι στα ενδιάμεσα γεύματα, ώστε να αυξάνεται η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν και να υπάρχει η δυνατότητα σταθερής παροχής ενέργειας και η αποφυγή κατανάλωσης μη υγιεινών επιλογών.

Με τις γνώσεις που έχω νομίζω ότι τα φρούτα βοηθάνε παρά πολύ και στον αθλητισμό λόγω του ότι προσφέρουν υγιεινά συστατικά. Επίσης πολλοί γιατροί και προπονητές ωθούν τους αθλητές στην κατανάλωση φρούτων ώστε να είναι γεροί , δυνατοί και πάνω από όλα υγιείς. Κατά την άποψή μου, αν οι αθλητές καταναλώνουν συχνά πολλά φρούτα θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον σκοπό τους. Λόγω των πολλών απόψεων που έχω ακούσει πιστεύω ότι όσα ισχύουν για τους αθλητές ισχύουν και για τους άλλους ανθρώπους που δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό. Επίσης πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα φρούτα βοηθάνε τον ανθρώπινο οργανισμό χωρίς όμως να το εφαρμόζουν με αποτέλεσμα να παίρνουν περιττό βάρος που ίσως δεν είναι επιθυμητό.
1 σχόλιο :

  1. Πολύ σωστά τα λες Ηλία ...το άρθρο σου είναι ιδιαίτερα εύστοχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...