Από το Φραντζή , στον Γοργοπόταμο


Σταύρος   Μπέσ.               ...................................................................              30/11/2014

 


         
          Ο τρίτος περίπατος της ομάδας αγωγής υγείας του 5ου Γυμνασίου Λαμίας ξεκίνησε από την πλατεία του Φραντζή. 36 μαθητές επρόκειτο να διανύσουν μία διαδρομή 7,3 km που τους επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις! 


 
  Τα παιδιά ξεκίνησαν διασχίζοντας τον δρόμο που οδηγούσε στο τέλος του χωριού και βρέθηκαν σε έναν χωματόδρομο ανάμεσα σε ελιές. Εκεί άρχισαν τα δύσκολα! Αφού πέρασαν από το σημείο με τις ελιές βρέθηκαν σε ένα λασπωμένο δρόμο και ανέβηκαν στο λόφο που οδηγούσε στο μονοπάτι περιμετρικά της γέφυρας του Γοργοποτάμου.


          Εκεί οι μαθητές μπόρεσαν να θαυμάσουν την όμορφη θέα αλλά και να ακούσουν πληροφορίες για τη γέφυρα και τα φυλάκια των Γερμανών, που την φύλαγαν. Γύρω από την γέφυρα, περίπου στο 3ο χλμ της διαδρομής, τα παιδιά συνάντησαν μία τεράστια λακκούβα με λάσπη, την οποία δυσκολεύτηκαν να περάσουν, αλλά τελικά τα κατάφεραν.

           Στα μέσα της διαδρομής οι μαθητές ήρθαν αντιμέτωποι με κάποια άγρια τσοπανόσκυλα αλλά διατήρησαν την ψυχραιμία τους και κατάφεραν να περάσουν σώοι και αβλαβείς! Μετά από αυτό η διαδρομή έγινε ευκολότερη, όμως αφού διέσχισαν ένα πλατανόδασος παραλίγο να χαθούν λόγω μιας πρόσφατης, μη αναμενόμενης τροποποίησης του μονοπατιού. Εκεί ήταν που το gps φάνηκε χρήσιμο. Στη συνέχεια κατεβήκαν μία απότομη κλίση και φτάσανε στις πηγές του Γοργοποτάμου όπου είχαν την ευκαιρία να βγάλουν φωτογραφίες και να απολαύσουν το τοπίο!

    

    Μετά πήραν τον δρόμο της επιστροφής και καθώς πλησίαζαν στο τέλος πέρασαν δίπλα από ένα από τα παλαιότερα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της Ελλάδας. Τελικά περνώντας κάτω από τη γέφυρα του Γοργοποτάμου έφτασαν στο εξοχικό κέντρο «ΤΕΜΠΕΛΗΣ» που ήταν το τέλος της διαδρομής. 

        Οι 36 μαθητές, αφού περπάτησαν 2,5 ώρες, διέσχισαν λακκούβες με λάσπες και αντιμετώπισαν άγρια τσοπανόσκυλα, ολοκλήρωσαν την δυσκολότερη ως τώρα διαδρομή, όντας γεμάτοι εμπειρίες και πολλές ΛΑΣΠΕΣ!!    

2 σχόλια :

  1. Πολύ ωραίο το άρθρο...πάνω από όλα ρεαλιστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ωραιο αρθρο!Ωραια περασαμε!Αν και δεν ειμαι καλη στις φωτογραφιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...