Αγία Μαρίνα - Στυλίδα


Ρούλα Μπακ.                     ............................................................               23/11/2014
          Ο δεύτερος περίπατός μας ξεκίνησε από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Με τη συμμετοχή 29 μαθητών του 5ου Γυμνασίου Λαμίας με προορισμό την πλατεία της Στυλίδας. Αυτή τη φορά οι μαθητές έπρεπε να διανύσουν διαδρομή μικρότερης δυσκολίας από την προηγούμενη διαδρομή αφού οι δρόμοι ήταν ομαλοί.          
    Αφού διέσχισαν το δρομάκι που οδηγούσε στη θάλασσα, βγήκαν μπροστά στο τεχνητό λιμανάκι, όπου και έβγαλαν μία αναμνηστική φωτογραφία με φόντο τα νερά που κυμάτιζαν και τις βάρκες που αρμένιζαν μαθητές κουβέντιαζαν και αγνάντευαν το θαλασσινό τοπίο καθώς περνούσαν δίπλα από τις ταβέρνες, οι οποίες βρίσκονταν στο παράλληλο με τη θάλλασα δρόμο που ακολουθούσαν. Ύστερα από διαδρομή 2km τα παιδία συναντώντας μερικούς ευκαλύπτους, έστριψαν ελαφρώς βορειοδυτικά σε έναν δρόμο και βγήκαν στις γραμμές του τρένου. Αφού τις διέσχισαν, πήραν την πορεία του δρόμου που χαραζόταν μπροστά τους, που ήταν παράδρομος της παλιάς εθνικής , ο οποίος τους οδήγησε στο λιμάνι. Στη συνέχεια πέρασαν τη κεντρική λεωφόρο φτάνοντας στη πλατεία της Στυλίδας. Εκεί η ομάδα έχοντας στη διάθεσή της μισή ώρα είχε τη δυνατότητα να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί. 


     
              Η μισή ώρα πέρασε, τα παιδιά και οι καθηγητές ήταν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν την ίδια διαδρομή αντίθετης κατεύθυνσης. Ο κρύος αέρας τώρα δυσκόλευε την επιστροφή. Παρολ'αυτά το μαγευτικό τοπίο της δύσης του ήλιου που χρωμάτιζε τα νερά της θάλασσας αποτέλεσε κίνητρο για να συνεχίσουν με ευχαρίστηση το περπάτημα. 
 
                  Τελικά οι μαθητές έφτασαν και πάλι στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας. Εκεί τους περίμεναν οι γονείς τους, ένας ακόμα περίπατος είχε ολοκληρωθεί. Για μια ακόμα φορά τα παιδιά με “ επιμονή, υπομονή και αυταπάρνηση ” κατάφεραν να διανύσουν 8km.
1 σχόλιο :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...