Υπάτη, Αγία Κυριακή, Περιβόλια


Βαγγέλης  Κ.  ,  Αγγελική  Τσ.              .................................................                 9/2/2014


              
                Για δεύτερη Κυριακή η αφετηρία του περιπάτου μας ήταν η Πλατεία της Υπάτης ,  με προορισμό το Μοναστήρι της Ιεράς Μονής Αγάθωνος . Πολλά τα χιλιόμετρα , αλλά ήμασταν προετοιμασμένοι σωματικά και ψυχολογικά .


              ΄Ετσι λοιπόν ξεκινήσαμε τον περίπατό μας μαζί με τους 2 καθηγητές μας. Αφού προχωρήσαμε για λίγο  φτάσαμε στο Ξεριά ,τον διασχίσαμε και στη συνέχεια ξεκινήσαμε σιγά σιγά να ανεβαίνουμε το μονοπάτι που υπήρχε για Καπνοχώρι. Καθώς όμως ανεβαίναμε τραυματίστηκε μια κοπέλα στο πόδι της και έτσι αναγκαστήκαμε να ξαναγυρίσουμε πίσω στην πλατεία. Αποφασίσαμε λοιπόν να επισκεφτούμε τα Περιβόλια που ήταν ποιο κοντά και η διαδρομή ήταν ποιο εύκολη.

Αγία Κυριακή
           Στη συνέχεια σταματήσαμε στον υπέροχο καταρράκτη που υπάρχει λίγο ποιο κάτω.΄Επειτα σταματήσαμε και περιεργαστήκαμε το τανκ , στο οποίο ανεβήκαμε απάνω και βγάλαμε φωτογραφίες.

Περιβόλια
                               Μετά αφού ανεβήκαμε μια  μικρή ανηφόρα φτάσαμε στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής όπου και εκεί βγάλαμε φωτογραφίες δίπλα στη βρύση . Καθώς βαδίζαμε προς τον προορισμό μας η θέα ήταν φανταστική. Όταν φτάσαμε στο Περιβόλια καθίσαμε στα παγκάκια που υπήρχαν , ξεκουραστήκαμε και φάγαμε. Μετά από λίγο πήραμε τον δρόμο της επιστροφής , κάναμε μια τελευταία στάση στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και τέλος σταματήσαμε στη πλατεία της Υπάτης , όπου τελείωσε και αυτός ο περίπατος , με άριστο καιρό και πολύ κέφι .
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...