Περιφερειακά της Λαμίας


Αλέξανδρος  Δ.          ...........................................................................         19/1/2014
                Ο δεύτερος περίπατός μας το 2014, ξεκίναγε από το σχολείο μας αυτή τη φορά. Όταν συγκεντρωθήκαμε, ήμασταν συνολικά 20 μαθητές και μας συνόδευαν τρεις καθηγητές.


                                Αρχικά ανεβήκαμε στον Άγιο Λουκά και φωτογραφήσαμε τις 2 βρύσες του. Ύστερα κατεβήκαμε περπατώντας στην πλατεία Λαού, όπου υπήρχαν 1 βρύση από την μια μεριά του δρόμου και 2 από την άλλη. Εκεί μας βρήκαν 2 αγόρια από την περιβαλλοντική ομάδα, οι όποιοι είχαν κάνει λάθος την ώρα συνάντησης. Περάσαμε σε ένα στενό κοντά στην πλατεία, στο όποιο φωτογραφήσαμε τις ποιο παλιές   "Επτά Βρύσες ".

              Συνεχίσαμε τον δρόμο μας ανεβαίνοντας αυτή την φορά στο Κάστρο (Ακρολαμία :  ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Περιοχής όχι μόνο για τον Μεσαιωνικό του χαρακτήρα αλλά και για το Αρχαιολογικό Μουσείο που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του. Σύμφωνα με ευρήματα στα τείχη του Κάστρου υπάρχει ιστορική συνέχεια από τον 5ο αιώνα π.Χ έως και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.). Δίπλα του, ήταν η Αρχοντική, ένα εκκλησάκι στο όποιο παντρεύονταν ή βαφτίζονταν οι "Άρχοντες" της Λαμίας . Χρονολογείται από τον 17 ο αιώνα μ.Χ . Περνώντας από το Κάστρο διαπιστώσαμε ότι ήταν κλειστό.

 
                      Περπατώντας από μονοπάτι κατεβήκαμε από το Κάστρο και πήγαμε στην πλατεία Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα. Εκεί καθίσαμε για μισή ώρα. Προχωρώντας βγήκαμε σε έναν ασφαλτόδρομο ο όποιος οδηγούσε,  στο Ισαδάκι. Προτιμήσαμε, όμως να πάμε από ένα μονοπάτι, γιατί ήταν πιο όμορφα από το να περπατούσαμε στην άσφαλτο. Τέλος βγήκαμε στο 5ο Γυμνάσιο  όπου και τελείωσε ο περίπατος μας.


 Ο  χάρτης  της  διαδρομής

1 σχόλιο :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...