Αγία Μαρίνα , Βασιλική , Στυλίδα

Ευαγγελία  Φ.  ,  Άλκηστη Β.          ....................................................           15/12/2013

 

    

                 Ημέρα Κυριακή, 15 Δεκέμβρη. Η πέμπτη διαδρομή μας, είχε ως τελικό προορισμό τη Στυλίδα.


                  Σημείο συνάντησης ήταν η Αγ. Μαρίνα, ένα γραφικότατο παραθαλάσσιο χωριό που συγκεντρώνει το καλοκαίρι αρκετούς παραθεριστές και απέχει 13 χλμ. από τη Λαμία. Αυτή τη φορά ήμασταν 23 μαθητές  γεμάτοι όρεξη και κέφι. Σταθήκαμε  πολύ τυχεροί καθώς ο καιρός ήταν ευνοϊκός και ο δρόμος δεν ήταν δύσβατος με αποτέλεσμα να μην συναντήσουμε κάποια δυσκολία στο δρόμο μας.

              Ξεκινήσαμε τον περίπατό μας ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο. Στα αριστερά μας αντικρίζαμε καταπράσινα δέντρα και που και που ξεπεταγόταν και κάνα σπίτι ή καμιά ψαροταβέρνα ενώ στα δεξιά μας απλωνόταν η καταγάλανη θάλασσα με τα ψαροκάικα. Απολαμβάνοντας τη φύση και βγάζοντας πολλές φωτογραφίες, μετά από περίπου 40 λεπτά δρόμο φτάσαμε στα Αρχαία Φάλαρα… σημερινή Στυλίδα.

             Πλούσια ιστορία, φυσική ομορφιά, μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Το εμπορικό λιμάνι της Φθιώτιδας εκτός από πόλος έλξης για φωτογράφους, φυσιολάτρες και περιπατητές μπορεί να αποτελέσει και την πρόταση για την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής. Εκεί που τελειώνει η Όθρυς και σταματάνε οι ελαιώνες, η Στυλίδα χτισμένη πάνω στην αρχαία πόλη των Φαλάρων αγκαλιάζει το Μαλιακό κόλπο με το λιμάνι της.

             Κάναμε μια γύρα στο λιμάνι και αμέσως μετά περάσαμε με προσοχή το δρόμο και κάτσαμε σε μια καφετέρια, ΄΄Το Βυζάντιο’’, στη πλατεία της κωμόπολης. Μπορεί να μην συναντήσαμε τον Κατακουζηνό, όπως κάποιοι έξυπνοι ανέφεραν, αντικρίσαμε όμως τη στολισμένη πλατεία της Στυλίδας με το τρενάκι του λούνα παρκ και το παγοδρόμιο. Απολαύσαμε , λοιπόν, ο καθένας το ζεστό του ρόφημα και μετά από μισή ώρα πήραμε το δρόμο του γυρισμού

              Η ώρα κύλησε γρήγορα και χωρίς να το καταλάβουμε βρεθήκαμε πάλι στην Αγ. Μαρίνα, από όπου ξεκινήσαμε. Γεμάτοι, λοιπόν, με καθαρό οξυγόνο, εικόνες από το μαγευτικό θαλασσινό τοπίο και υπέροχες αναμνήσεις για μια ακόμη φορά, ανυπομονούμε για την  επόμενη διαδρομή μας . 





1 σχόλιο :

  1. Πολύ καλό άρθρο! Μπράβο σας και συγχαρητήρια στην περιβαλλοντική ομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...