Χρώματα του Φθινοπώρου στο Ποτάμι


Αλεξάνδρα  Τσ.  ,  Δήμητρα  Φ.          ..........................................       17/11/2013            Ημέρα Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, τόπος εκκίνησης  τα Λελέικα ( Χώρα ) , μια τοποθεσία ανάμεσα στα Λουτρά Υπάτης και τις Μεξιάτες.  Η ομάδα αυτή τη φορά συγκροτούταν από 27 παιδιά και 4 καθηγητές ,οι οποίοι μας συνόδευαν και μας οδηγούσαν στον τελικό μας προορισμό, το ποτάμι του Σπερχειού .            Η διαδρομή ήταν υπέροχη. Ακούγαμε φυσικούς ήχους, όπως τιτιβίσματα πουλιών, το θρόισμα των φύλλων και τα τρεχούμενα νερά του ποταμού. Συναντήσαμε πλατάνια, ιτιές, καλαμιές , κισσούς και κάποια είδη μανιταριών. Το περιβάλλον είχε τη μυρωδιά από το νοτισμένο χώμα της χθεσινής βροχής. Με την είσοδό μας στο  " πλατανόδασος " είχαμε μπροστά στα μάτια μας , όλη τη μαγεία της φύσης. Αντικρίσαμε " φυσικές στοές " από κλαδιά και κορμούς δέντρων, που όπως ήταν φυσικό μας προκάλεσε το ενδιαφέρον.

             Όταν φθάσαμε στον προορισμό μας, αντικρίσαμε ένα θολό , με αυξημένη τη στάθμη του νερού, ποτάμι. Αυτό κυρίως οφείλεται στις συνεχές βροχοπτώσεις που είχαν προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα. Γ ια καλή μας τύχη δεν είχαμε κάποιο δυσάρεστο καιρικό φαινόμενο που να χαλάσει τη διάθεσή μας και κατά συνέπεια τον περίπατό μας. Παρατηρώντας όμως το περιβάλλον, διακρίναμε κάποιες " ατέλειες " που δεν ταιριάζανε σε ένα τέτοιο τοπίο. Βέβαια αυτό συνέβαινε εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης. Πεταμένα σκουπίδια από δω και από κει, διάσπαρτα φυσίγγια από τους κυνηγούς, κατεστραμμένες πινακίδες που προσπαθούσαν μάταια να μας οδηγήσουν στον προορισμό μας. Πέραν από αυτά όμως στην όλη φύση κυριαρχούσε ηρεμία και γαλήνη, καθώς η παλέτα των χρωμάτων της   " έπαιζε " με το καφέ σκούρο το οποίο συναντήσαμε στα χιλιάδες πεσμένα φύλλα ,το σκούρο πράσινο του κισσού που κάλυπτε ομοιόμορφα τους κορμούς των περισσότερων δένδρων, με το κίτρινο και το πορτοκαλί.


           Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής, κάναμε μία μικρή στάση σε ένα χωράφι φυτεμένο με ροδιές από τις οποίες και πήραμε μερικούς καρπούς ( κ. Θανάση ευχαριστούμε ) .
           Αυτή η τρίτη απόδραση στη φύση καθώς έφτανε στο τέλος της δε θα μπορούσε παρά να μας αφήσει όμορφες αναμνήσεις και τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους μας!! 
 1 σχόλιο :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...