Προστατεύω το Περιβάλλον ή κοροϊδεύομαι ;

Έφη   Ν.                Είναι πολλοί  άνθρωποι που λένε ότι προστατεύουν το περιβάλλον. Μερικοί από αυτούς το προστατεύουν. Είναι βέβαια και οι υπόλοιποι , που ενώ υποστηρίζουν ότι το προστατεύουν, κάνουν εντελώς το αντίθετο.                 Βεβαία δεν γνωρίζουν   τα λάθη που κάνουν. Διότι αυτά βρίσκονται  στην καθημερινή μας ζωή .  Είναι μικρές καθημερινές συνήθειες που μπορεί να μην βλάπτουν πολύ το περιβάλλον εάν αυτά  τα κάνει μόνο ένας άνθρωπος.  Αλλά εάν ο πληθυσμός του πλανήτη έκανε αυτά τα μικρά λάθη το αποτέλεσμα  θα ήταν διαφορετικό.

                 Δηλαδή  εάν ένας άνθρωπος έκοβε ένα μικρό δέντρο παραβλέποντας την πινακίδα " ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ "  σκεπτόμενος ότι  " σιγά ένα δεντράκι θα κόψω μόνο εγώ "  αναλογιστείτε τι θα γινόταν εάν ο κάθε άνθρωπος στον πλανήτη  σκεπτόταν το ίδιο .  Δεν θα υπήρχαν δέντρα , που δέντρο σημαίνει οξυγόνο ...... κ. ά.  και το χρειαζόμαστε ΕΜΕΙΣ για να ζήσουμε. 

                 Οπότε καλό θα ήταν ο κάθε άνθρωπος να σκέπτεται  σαν σύνολο, πριν παραβλέψει κάποιους κανόνες,  και όχι σαν να υπάρχει μόνο αυτός, γιατί αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα οι ενέργειες που κάνει να γυρίζουν αρνητικά σε εμάς τους ιδίους. Διότι το περιβάλλον θα επανέλθει μετά από χρόνια, ενώ εμείς όχι,  οπότε θα πρέπει να προστατεύουμε το περιβάλλον πιο προσεκτικά για το δικό μας καλό.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...