Οι σκέψεις μου για το Περιβάλλον .

Κωνσταντίνος  Κ.


         Ας αρχίσουμε με το τι ονομάζουμε περιβάλλον. Περιβάλλον ονομάζουμε οτιδήποτε περιβάλλει  ένα αντικείμενo. Βέβαια μπορεί να υπάρξουν αρκετά είδη περιβάλλοντος. Μερικά από αυτά είναι: το κοινωνικό περιβάλλον, το φυσικό περιβάλλον, και τέλος το περιβάλλον με οικολογική σημασία.        Τώρα που ξέρουμε περίπου τι είναι το περιβάλλον μπορούμε να  έχουμε και μία άποψη για το όλο θέμα του περιβάλλοντος. Ας πούμε, στις μέρες μας το περιβάλλον απειλείται καθημερινά από πολλούς παράγοντες όπως η μόλυνση του αέρα, της θάλασσας, της ηχορύπανσης ,της υπερβολικής υλοτομίας και φυσικά των πολλών καυσαερίων που παράγονται στις πόλεις καθημερινά. Αυτοί είναι μερικοί από αυτούς τους παράγοντες , που θα έπρεπε να μας απασχολούν προκειμένω να μην καταστρέφεται το περιβάλλον αλλά και η πανίδα και η χλωρίδα που υπάρχουν και κατοικούν σε αυτό. 


         Τώρα,  οι δικές μου σκέψεις πάνω στον τομέα   του περιβάλλοντος είναι ποικίλες.

         Πιστεύω πως  όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε αυτό το θέμα. Πρέπει να καταλάβουμε πως  εμείς, οι άνθρωποι, εξαρτόμαστε πλήρως από το περιβάλλον μας και χωρίς αυτό δεν θα είχαμε την δυνατότητα να ζούμε. Καταστρέφοντάς το , δεν κερδίζουμε τίποτα παρά μόνο να κάνουμε την ζωή μας χειρότερη. Βέβαια σίγουρα υπάρχει το κέρδος από  μερικούς , οι  οποίοι δεν νοιάζονται για τίποτα παρά μόνο το  πώς θα κερδίσουν περισσότερα χρήματα ακόμα και αν χρειαστεί  να κόψουν χιλιάδες εκτάσεις δέντρων μόνο και μόνο για να μεγαλώσουν και άλλο την επιχείρηση τους. Αλλά αυτό δεν το συναντάμε μόνο στον τομέα των δασών αλλά και στα εργοστάσια τα οποίοι εκχύνουν καθημερινώς απόβλητα στα ποτάμια που βρίσκονται  κοντά, σκοτώνοντας τα ψάρια και μολύνοντας τα νερά. Για να τα αντιμετωπίσουμε αυτά πρέπει να κάνουμε μια σειρά από πράξεις. 

          Γενικότερα πρέπει να γίνουν δράσεις για την αντιμετώπιση των παραπάνω, που να μπορούν βέβαια να κάνουν απλοί πολίτες. Μερικές από αυτές τις δράσεις είναι: η ενημέρωση του κάθε ένα από εμάς για τα σύγχρονα περιβαλλοντικά  προβλήματα που υπάρχουν, οι εκδόσεις και συγγραφές  περιβαλλοντικών βιβλίων με σκοπό την ενημέρωσή μας για τα σύγχρονα θέματα που αφορούν το περιβάλλον, περιβαλλοντικά σεμινάρια,  να γίνουν  έρευνες   για περιβαλλοντικά θέματα, οι άνθρωποι να παρακολουθούν προγράμματα που σχετίζονται με το περιβάλλον αλλά και η παρακολούθηση των ανθρωπογενών επιπτώσεων  στο περιβάλλον όπως  η  όξινη βροχή, το φαινόμενο του θερμοκηπίου , η τρύπα του όζοντος, τα  απόβλητα των εργοστασίων και η  υπερβολική υλοτομία.

             Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι  όλοι μας πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε σ' αυτό το θέμα,  γιατί αν δεν το κάνουμε σύντομα , αργότερα θα είναι πολύ αργά. Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...