Ι. Μ. Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου.(1)

Ευαγγελία  Κ.     ..........................................................      11/3/2013


                Τη δεύτερη μέρα της περιβαλλοντικής μας εκδρομής, επισκεφθήκαμε ένα ξεχωριστό μέρος, την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Σπαρμού Ολύμπου. Μέσα απ’ αυτή την επίσκεψή μας, μπορέσαμε να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας σε θρησκευτικό επίπεδο, αφού στη Μονή ένας μοναχός μας έδωσε διάφορες και σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία αυτού του πανέμορφου μοναστηριού.
 
  Το Μοναστήρι αυτό είναι τοποθετημένο σε υψόμετρο 1000 μέτρων περίπου, στη νοτιοδυτική πλαγιά του όρους Όλυμπος και κατοικείται ήδη από το έτος 1386 μ.Χ. Μέσα από την ξενάγησή μας σε αυτό το Μοναστήρι, μάθαμε ότι αυτός ο χώρος έχει ανδρικό χαρακτήρα, γι’ αυτό και δεν υπάρχουν καθόλου γυναικείες τοιχογραφίες. Επιπλέον, ο μοναχός μας τόνισε, ότι κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, πολλοί Έλληνες αγωνιστές πήγαιναν στο Μοναστήρι για προστασία και ασφάλεια.

 Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το μουσείο, το οποίο βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το Μοναστήρι. Βλέποντας την έκθεση του μουσείου, διακρίναμε πολλά εκκλησιαστικά κειμήλια, αρχιερατικές στολές καθώς και πατριαρχικά έγγραφα, τα οποία αναφέρονται στη Μονή.

  Γεγονός που μας έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ότι, καθώς βγαίναμε από το μουσείο,  αντικρίσαμε πολλές καμπάνες, οι οποίες είχαν διαφορετικό μέγεθος. Η απορία μας ήταν εύλογη και όπως μας εξήγησε ο μοναχός, η κάθε καμπάνα χτυπάει ανάλογα με το πόσο σημαντικό είναι ένα γεγονός. Δηλαδή όσο πιο σπουδαίο είναι ένα γεγονός, τόσο πιο μεγάλη σε μέγεθος είναι και η καμπάνα που χτυπάει. 
 

   Μέσα απ’ αυτή την επίσκεψή μας αποκομίσαμε πολλές γνώσεις και στα βάθη της καρδιάς μας μας έμεινε ένα απέραντο δέος!!!
 Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...