Κοκκινοπηλός (2)

Γεωργία  Υ.      ........................................................        11/3/2013


            
             Τη δεύτερη μέρα της τριήμερης εκδρομής μας, επισκεφθήκαμε το χωριό, Κοκκινοπηλός, υψομέτρου 1250 μέτρων, στον Όλυμπο.


             Ήταν ένα γραφικό χωριό με λίγους κατοίκους. Στο κέντρο του υπήρχε μία πλατεία που χαρακτηρίζεται από έναν ογκώδη και γέρικο πλάτανο. Σύνηθες φαινόμενο οι πλάτανοι στις πλατείες των χωριών. Γεγονός το οποίο μας παραπέμπει στην ύπαρξη νερού στη γύρω περιοχή.Γύρω από την πλατεία υπάρχει ένα παραδοσιακό καφενείο,ένα παλιό σχολείο και αρκετές ευκατάστατες κατοικίες.
             Μετά τη στάση μας στην πλατεία του χωριού, συνεχίσαμε την πορεία μας προς ένα παρκάκι που βρισκόταν κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου.Βέβαια λόγω του υψομέτρου είχε αρκετό κρύο αλλά ζεσταθήκαμε με την πεζοπορία . Κατά τη διάρκεια της διαδρομής παρατηρήσαμε αρκετά ωραία σπίτια από άποψη αρχιτεκτονικής και διακόσμησης,όμως δεν ήταν η πλειονότητα . Παρόλαυτα υπήρχαν και πολλά εγκαταλελειμμένα σπίτια. 


          Καθώς συνεχίζαμε τη διαδρομή μας συναντήσαμε μία πέτρινη βρύση. Αυτή η βρύση παλαιότερα κυρίως ήταν μέρος ξεκούρασης των περαστικών,χώρος συνάντησης των χωριατών και λειτουργούσε ως χώρος για να τηρούν οι κάτοικοι τη σειρά με την οποία εφοδιάζονταν με νερό. Εκεί κάναμε μία ολιγόλεπτη στάση. Επιπλέον πίνοντας λίγο από το νερό της αισθανθήκαμε δροσιά και αναζωογόνηση.          Μετά τη βρύση συνεχίσαμε την πορεία μας και τελικά φτάσαμε στο παρκάκι . Εκεί καθίσαμε αρκετή ώρα για χαλάρωση. Ενώ ξεκουραζόμασταν παράλληλα απολαμβάναμε τη θέα της κοιλάδας του Ελασσονίτη από ψηλά.Η θέα του τοπίου μας αποζημίωνε για την όποια κούραση υπήρχε!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...