Αγαπώ το περιβάλλον ή κοροϊδεύομαι ;

Ξανθή  Τσ.


        Στις μέρες μας, ο πλανήτης μας αντιμετωπίζει πάρα πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από τον άνθρωπο εν γνώσει του ή εν αγνοία του, κυρίως λόγω της βιομηχανικής ανάπτυξης και της χρήσης νέων ρυπογόνων τεχνολογικών μέσων. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θεωρούν πως το να πετάξουν ένα σκουπίδι κάτω ή το να μην εξοικονομούν ενέργεια δεν είναι και τόσο τρομερό, ενώ άλλοι προσπαθούν να κάνουν τα πάντα ώστε να ζούμε εμείς σε ένα υγιές και καθαρό περιβάλλον. Αλήθεια, ποια είναι η θέση των μαθητών, η δική μας θέση, πάνω σε αυτό το ζήτημα; Αγαπάμε το περιβάλλον ή κοροϊδευόμαστε;

         Σύμφωνα με στατιστικές, οι έφηβοι είναι η πιο ευαισθητοποιημένη ομάδα σχετικά με το περιβάλλον και αυτό συμβαίνει επειδή έχουν πολλές ανησυχίες λόγω της ηλικίας τους. Έτσι πολλοί είναι αυτοί που αποφασίζουν να γίνουν μέλη μιας περιβαλλοντικής ομάδας, με στόχο να διασκεδάσουν αλλά και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο. Παρ’ όλα αυτά, κάποιες φορές οι μαθητές επιλέγουν να πάρουν μέρος σε ένα τέτοιο πρόγραμμα με κίνητρο τις εκδρομές που ενδέχεται να πραγματοποιήσει η ομάδα, χωρίς να ενδιαφέρονται για την κατάσταση που επικρατεί γύρω τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ομάδας αδιάφορης καθώς οι μαθητές που συμμετέχουν δεν διστάζουν να φερθούν με ασέβεια στο περιβάλλον όταν τους δοθεί η ευκαιρία.

                 Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως υπάρχουν έφηβοι οι οποίοι πραγματικά ενδιαφέρονται. Αυτά τα άτομα αποτελούν ελπίδα για το μέλλον του πλανήτη μας. Ελπίζω, πως τα μέλη της δικής μας ομάδας ενδιαφέρονται πραγματικά και πως ακόμα και αυτοί που είναι αδιάφοροι, θα ευαισθητοποιηθούν με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και θα αποκτήσουν εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να καταλάβουν, πως και ένα ακόμη άτομο που αγαπά το περιβάλλον μπορεί να κάνει τη διαφορά.3 σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...