Κατοικώ στη πόλη, ζώ κοντά στη φύση.

Κατερίνα Κ.


          Στη σημερινή εποχή οι περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν να ζουν κοντά στη φύση. Αρέσκονται στην ομορφιά του τόπου και στη γαλήνη που κυριεύει εκείνο το περιβάλλον. Σίγουρα ψάχνουν να βρουν κάποιον τρόπο ώστε ακόμα και αν ζουν στις μεγαλουπόλεις, να είναι κοντά στη φύση και να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή.

       Ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μέλος σε κάποια περιβαλλοντική ομάδα , αποκτώντας έτσι την ευκαιρία για μικρές αποδράσεις στη φύση. Όπως για παράδειγμα μπορούμε να επισκεφτούμε κάποιο βουνό περπατώντας σε μονοπάτια μικρής ή μεγάλης απόστασης(ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός) εξερευνώντας έτσι τον τόπο ή διαφορετικά , εφικτό είναι να γίνουμε ‘’μικροί ποδηλάτες’’, διανύοντας μία διαδρομή μέσα σε κάποιο δάσος.


     Επιπλέον οι λέξεις ‘’δεντροφύτευση’’ και ‘’αναδάσωση’’ μας βάζουν σε χιλιάδες σκέψεις. Σε κάποιον κοντινό λόφο μπορούμε να φυτέψουμε καρποφόρα δέντρα ή ακόμα και στο πάρκο της γειτονιάς μας. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα από κάτι τέτοιο είναι η παραγωγή οξυγόνου. Επίσης το πάρκο θα γίνει σίγουρα πιο όμορφο και τόπος αναψυχής για μικρά παιδιά. Αρκεί να επικοινωνήσουμε με τον δήμαρχο της πόλης μας και να συζητήσουμε την περίπτωση δημιουργίας κάποιου καινούριου πάρκου σε κάποιο κεντρικό σημείο όπου θα διακοσμηθεί από πολλά δέντρα και λουλούδια. Επίσης μπορούμε να εμπλουτίσουμε το πάρκο με ξύλινα παγκάκια και τραπεζάκια έχοντας τη δυνατότητα για συζήτηση με κάποιους συνομηλίκους μας. 

           Με αυτούς τους τρόπους είδαμε πως γίνεται να μένουμε στην πόλη, αλλά συγχρόνως να ζούμε και κοντά στη φύση. Τρόποι υπάρχουν και συνδυάζονται απόλυτα μεταξύ τους, καθώς και με τον τρόπο ζωής μας, αρκεί να το θέλουμε!


4 σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...